Sposób przygotowania:
Warstwowiec jogurtowyETAP 1:
Foremkę o wymiarach ok. 12x22cm wyłożyć folią spożywczą.
Jogurt naturalny rozdzielić na dwie równe połowy.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 200 ml gorącej wody i wystudzić. Zimną wymieszać z jedną połową jogurtu naturalnego i wylać do foremki. Odstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę brzoskwiniową też rozpuścić w 200 ml wrzątku, wystudzić i wymieszać z jogurtem brzoskwiniowym. Wylać na warstwę cytrynową i schłodzić w lodówce.
Galaretkę agrestową rozpuścić w 200 ml gorącej wody, wystudzić i wymieszać z drugą połową jogurtu naturalnego. Wylać na warstwę brzoskwiniową i schłodzić.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić i wylać na ciasto. Schłodzić min. kilka godzin.
Wyjąć z foremki i pokroić na kawałki.