Sposób przygotowania:
Galaretkowiec bez pieczenia
Każdą z galaretek rozpuszczam w oddzielnej miseczce w 400 ml wrzącej wody. Następnie pozostawiam do przestygnięcia a następnie wkładam do lodówki by galaretki stężały najlepiej ok 5 godzin.
Do garnka o grubym dnie wlewam mlelo. Podgrzewam a następnie wsypuję żelatynę oraz cukier.
Mieszam energicznie by wszystko się rozpuściło i nie powstały grudki. Odstawiam do przestygnięcia.
Dodaję śmietanę i dokładnie za pomocą miksera całość łącze. Następnie wyciągam galaretki z lodówki, kroję w kosteczki.
Galaretki dodaję do masy śmietankowej. Mieszam. Masę przelewam do szczelnej keksówki lub tortownicy. Ja użyłam silikonowej. Przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na kuika godzin.
Do garnka o grubym dnie wlewam mlelo. Podgrzewam a następnie wsypuję żelatynę oraz cukier.
Mieszam energicznie by wszystko się rozpuściło i nie powstały grudki. Odstawiam do przestygnięcia.
Dodaję śmietanę i dokładnie za pomocą miksera całość łącze. Następnie wyciągam galaretki z lodówki, kroję w kosteczki.
Galaretki dodaję do masy śmietankowej. Mieszam. Masę przelewam do szczelnej keksówki lub tortownicy. Ja użyłam silikonowej. Przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na kuika godzin.