Sposób przygotowania:
Warstwowiec galaretkowyETAP 1:
Mleko wlać do garnka. Wsypać cukier kryształ i cukier waniliowy i zagotować. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wlać do gorącego mleka. Wymieszać.
Blachę o wymiarach 26x36 cm wyłożyć folią spożywczą. Szklankę mleka wystudzić i wylać do blachy. Schłodzić. Każdą galaretkę rozpuszczać w 1 szklance gorącej wody, ale nie na raz tylko co pół godziny po jednej.
Gdy warstwa mleczna stężeje wylać zimna galaretkę. Na stężała galaretkę wylać kolejną szklankę zimnego mleka i tak do wyczerpania składników.
Ciasto schłodzić w lodówce i dopiero kroić.
bajtek
WanilioweImprowizacj
SylaUla
cherry
WanilioweImprowizacj
SylaUla napisał(a):
WanilioweImprowizacj
cherry napisał(a):
kuchenny świat
WanilioweImprowizacj
kuchenny świat napisał(a):