Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Warzywa do obiadu na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny dodatek do drugiego dania :)

Warzywa do obiadu na ciepło Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywa do obiadu na ciepło

 

  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 nieduży por
  • 100 gram mrożonego groszku
  • olej
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Warzywa do obiadu na ciepło
Marchewki oraz pietruszkę obieramy, a następnie ścieramy na grubych otworach. por kroimy w półplasterki i razem z pozostałymi warzywami przekładamy na patelnię.Dodajemy nieco oleju i nastawiamy na gaz. Warzywa przesmażamy z dodatkiem soli i pieprzu do smaku do czasu aż wszystkie będą miękkie. Tak przygotowane warzywa podałam na ciepło do drugiego dania.
Warzywa do obiadu na ciepło
Etap 1 warzywa obieram a nastepnie kroje.
Warzywa do obiadu na ciepło
Etap 2 pokrojone skladniki przekladam na patelnie
Warzywa do obiadu na ciepło
Etap 3warzywa smaze na patelnie do miekkosci

Tagi:

przyprawy