Jolanta27

Jolanta27

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Warzywa gotowane z orzechami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo kolorowa i zdrowa kompozycja warzywna

Warzywa gotowane z orzechami

Składniki:

Warzywa gotowane z orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa gotowane z orzechami
Warzywa myjemy, marchewkę i buraki obieramy, paprykę oczyszczamy. Wszystkie warzywa poza dymką kroimy w słupki. Wszystko gotujemy na parze ok. 10 minut każdą porcję oczywiście osobno. Dymkę oczyszczamy, myjemy, kroimy, doprawiamy solą, pieprzem i połową soku z cytryny. Ugotowane warzywa studzimy i razem z dymką układamy na półmisku w porcjach obok siebie. Posypujemy oliwkami, połową orzechów i grubo zmielonym kardamonem. Resztę orzechów szatkujemy i mieszamy razem z olejem. Doprawiamy również solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sosem polewamy warzywa. SMACZNEGO

Tagi:

cukinia