Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Warzywa w herbacianej tempurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotować napar herbaciany w 250 ml wody. Dobrze schłodzić.

Warzywa w herbacianej tempurze

Składniki:

Warzywa w herbacianej tempurze

 

  • 250 g mąki pszennej,
  • 2 żółtka,
  • warzywa pocięte w słupki,
  • olej do smażenia,
  • 2 saszetki Herbaty Zielonej Irving

 

Sposób przygotowania:

Warzywa w herbacianej tempurze
Przygotować napar herbaciany w 250 ml wody. Dobrze schłodzić. Żółtka roztrzepać, dodać mąkę i bardzo zimną herbatę - powinno powstać gęste ciasto jak na naleśniki. W tak przygotowanym cieście panierować warzywa i smażyć na głębokim tłuszczu. Po smażeniu położyć na chwilę na ręczniku papierowym aby nadmiar tłuszczu odsączyć. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl