Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywa z parowaru z sosem winegret

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Warzywa gotowane na parze są smaczne i zdrowe.

Warzywa z parowaru z sosem winegret

Składniki:

Warzywa z parowaru z sosem winegret

 

  • 1 cukinia
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 1 torebka sosu winegret
  • 3 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Warzywa z parowaru z sosem winegret
Cukinię umyć i razem z łupiną pokroić w słupki. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić tak jak cukinię. Por umyć i pociąć na kawałki. Marchewkę i pietruszkę włożyć do parowaru a po 10 minutach dodać cukinię i porę. Ugotować do miękkości. Sos sałatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu, polać warzywa. W razie potrzeby przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do mięsa i ziemniaków.

Tagi:

sosy cukinia