iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Warzywa z patelni z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warzywa z patelni z tymiankiem

Warzywa z patelni z tymiankiem

Składniki:

Warzywa z patelni z tymiankiem

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa z patelni z tymiankiem
Ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy dość drobno. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy kroimy w piórka. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki.Na patelni ma masełku podsmażamy pokrojonego pora i cebulę . Dodajemy wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy groszek mrożony,pokrojoną cukinię i marchewkę.Podlewamy bulionem i dusimy. Gdy warzywa są miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki podlewamy resztą bulionu . Dusimy. Doprawiamy sola pieprzem i tymiankiem.

Tagi:

cukinia