olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Warzywka na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka czerwona, marchew i cebula pokrojone w kostkę, a następnie podsmażone na maśle stanowią ciekawy dodatek do dań.

Warzywka na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywka na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywka na ciepło
Cebulę obieram i kroję w kostkę, paprykę czerwoną pozbawiam gniazda nasiennego, a następnie wraz z oczyszczoną marchewką kroję w kosteczkę. Na stopionym na patelni maśle podsmażam marchewkę, po czym dodaję paprykę wraz z cebulą. Całość podsmażam, aż warzywa będą miękkie, po czym doprawiam solą i pieprzem.
Warzywka na ciepło
Cebulę obieram, a następnie kroję w kostkę.
Warzywka na ciepło
Paprykę czerwoną pozbawiam gniazda nasiennego po czym kroję w kostkę.
Warzywka na ciepło
Oczyszczoną marchewkę kroję w kosteczkę.
Warzywka na ciepło
Na stopionym na patelni maśle podsmażam marchewkę, po czym dodaję paprykę wraz z cebulą.