Sposób przygotowania:
Warzywna botwinka
Warzywa dokładnie myję pod bieżącą wodą. Marchew , seler i większe buraczki obieram i trę na tarce o dużych oczkach. Przekładam do garnka zalewam wodą, dodaję plasterki czosnku i stawiam do zagotowania.
Botwinkę drobno kroję i dodaję do gotujących się warzyw. Wlewam ocet winny, i wsypuję warzywko. Gotuję jakieś 25 minut do miękkości warzyw. Koperek , dwie gałązki naci selera i gałązkę lubczyku, myję i drobno siekam. Dodaję pod koniec gotowania do zupy.
Następnie zabielam delikatnie połową śmietanki, i dodaję 3 łyżki koncentratu buraków aby barszczyk nabrał ładnego koloru. Doprawiam do smaku mielonym pieprzem i solą.
Podaję z młodymi ziemniakami i kleksem kwaśnej śmietany. Można również podać z jajkiem ugotowanym na twardo.
Botwinkę drobno kroję i dodaję do gotujących się warzyw. Wlewam ocet winny, i wsypuję warzywko. Gotuję jakieś 25 minut do miękkości warzyw. Koperek , dwie gałązki naci selera i gałązkę lubczyku, myję i drobno siekam. Dodaję pod koniec gotowania do zupy.
Następnie zabielam delikatnie połową śmietanki, i dodaję 3 łyżki koncentratu buraków aby barszczyk nabrał ładnego koloru. Doprawiam do smaku mielonym pieprzem i solą.
Podaję z młodymi ziemniakami i kleksem kwaśnej śmietany. Można również podać z jajkiem ugotowanym na twardo.
zewa
zbysiowa
Tak jakoś wyszło:D
edytaha
zbysiowa
Częstuj się Eduś:)
edytaha
Z przyjemnością :)
cris
mysza75
zbysiowa