Sposób przygotowania:
Warzywna sałatka
Przygotowanie: 1. Cebulę obierz,pokrój w talarki.Ogórki umyj i wraz ze skórką pokrój w słupki.Papryki przekrój wzdłuż na pół,usuń środki z pestkami,strąki opłucz pokrój w paseczki.Seler obierz,pokrój w zapałkę,natychmiast skrop sokiem z cytryny,aby nie ściemniał. 2. Wszystkie pokrojone warzywa przełóż do dużej miski.Delikatnie wymieszaj.Zasyp szklanką soli i zalej 9 szklankami zimnej wody.Odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.Następnie sałatkę odcedź na sitku.Włóż do uprzednio wyparzonych słoiczków.Do każdego wsyp gorczycę. 3. Do garnka wlej wodę i ocet.Wsyp cukier,mieszając gotuj,aż cukier całkowicie się rozpuści.Gorącym płynem zalej warzywa i wstaw do garnka z wodą.Gotuj 3 min.Pozostaw w garnku do ostygnięcia.Najlepsza do obiadów. Znajomi i rodzina ją chwalą.