Sposób przygotowania:
Warzywna tarta francuska
Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i wsypujemy mrożone warzywa. Mieszamy i przykrywamy przykrywką.
Na małym ogniu podsmażamy warzywa, aż puszczą wodę. Następnie przyprawiamy do smaku i smażymy, aż woda wyparuje a warzywa będą miękkie. Zdejmujemy z ognia, przekładamy warzywa do miseczki i rozgniatamy je lekko widelcem.
Dodajemy ser oraz jajko i mieszamy razem. Tortownicę wykładamy ciastem francuskim a resztę ciasta kroimy w paseczki.
Farsz przekładamy na ciasto i równo go układamy. Na farszu układamy paski z pozostałego ciasta tworząc kratkę.
Gotową tartę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Na małym ogniu podsmażamy warzywa, aż puszczą wodę. Następnie przyprawiamy do smaku i smażymy, aż woda wyparuje a warzywa będą miękkie. Zdejmujemy z ognia, przekładamy warzywa do miseczki i rozgniatamy je lekko widelcem.
Dodajemy ser oraz jajko i mieszamy razem. Tortownicę wykładamy ciastem francuskim a resztę ciasta kroimy w paseczki.
Farsz przekładamy na ciasto i równo go układamy. Na farszu układamy paski z pozostałego ciasta tworząc kratkę.
Gotową tartę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.