Sposób przygotowania:
Francuska tarta z porem i wołowiną
Mięso mielone wołowe smażę na rozgrzanej patelni. Dodaję przyprawy. Pora myję i drobno siekam. Pieczarki myję i drobno siekam. Pieczarki i pora dodaję do mięsa dodaję sos sojowy duszę ok 7 min co jakiś czas mieszając. Zdejmuję z palnika.
Farsz musi przestygnąć. Do farszu dodaję tarty ser. Mieszam. Natkę pietruszki myję i drobno siekam dodaję do farszu. Ciasto rozwijam i lekko rozwałkowuję.
Przekładam do foremki na tartę wcześniej wystartowaną masłem. Ciasto nakłówam widelcem.
Odkrajam nadmiar ciasta. Z ciasta walkuję ruloniki lub paseczki na górę tarty.
Na ciasto przekładam farsz. Piekę w piekarniku ok 35 min w 180 stopniach.
Upieczoną tartę posypuję z góry jeszcze natką pietruszki. Podaję na ciepło z ulubionym sosem.
Farsz musi przestygnąć. Do farszu dodaję tarty ser. Mieszam. Natkę pietruszki myję i drobno siekam dodaję do farszu. Ciasto rozwijam i lekko rozwałkowuję.
Przekładam do foremki na tartę wcześniej wystartowaną masłem. Ciasto nakłówam widelcem.
Odkrajam nadmiar ciasta. Z ciasta walkuję ruloniki lub paseczki na górę tarty.
Na ciasto przekładam farsz. Piekę w piekarniku ok 35 min w 180 stopniach.
Upieczoną tartę posypuję z góry jeszcze natką pietruszki. Podaję na ciepło z ulubionym sosem.
ciasteczka
Czekoladka 2