Sposób przygotowania:
Tarta francuska
Ciasto wyjmujemy z opakowania i wylepiamy nim blaszkę.
Warzywa myjemy i osuszamy.
Pora kroimy w cienkie plasterki, paprykę w kostkę a pomidorki przekrajamy na pół.
Ser i kiełbasę kroimy w małą kostkę. Mieszamy wszystkie pokrojone składniki i wykładamy je na tartę.
Łączymy razem śmietankę, jajka i przyprawy i polewamy tym sosem tartę.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Warzywa myjemy i osuszamy.
Pora kroimy w cienkie plasterki, paprykę w kostkę a pomidorki przekrajamy na pół.
Ser i kiełbasę kroimy w małą kostkę. Mieszamy wszystkie pokrojone składniki i wykładamy je na tartę.
Łączymy razem śmietankę, jajka i przyprawy i polewamy tym sosem tartę.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.