Sposób przygotowania:
Francuska tarta z pieczarkami i kurczakiem
Filety myję a następnie kroję w kostkę a następnie doprawiam.
Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju. Przekładam do miski.
Pieczarki myję a następnie kroję w plastry.
Czerwoną cebulę również kroję w drobną kostkę.
Na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka przekładam pieczarki a następnie cebulę, doprawiam.
Dodaję szpinak. Dokładam kurczaka.Mieszam.
Ciasto francuskie przekładam do formy na tartę.
W misce łącze składniki sosu a następnie przelewam na surowe ciasto.
Przekładam farsz i posypuję serem żółtym. Piekę w 200 stopniach przez 30 minut.
Smacznego.
Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju. Przekładam do miski.
Pieczarki myję a następnie kroję w plastry.
Czerwoną cebulę również kroję w drobną kostkę.
Na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka przekładam pieczarki a następnie cebulę, doprawiam.
Dodaję szpinak. Dokładam kurczaka.Mieszam.
Ciasto francuskie przekładam do formy na tartę.
W misce łącze składniki sosu a następnie przelewam na surowe ciasto.
Przekładam farsz i posypuję serem żółtym. Piekę w 200 stopniach przez 30 minut.
Smacznego.