slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Zupa krem z pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną zupę krem z pora, młodej kapusty oraz liści rzodkiewek. Cappuccino warzywne super smakuje oraz jest proste i szybkie w przygotowaniu

Zupa krem z pora

Składniki:

Zupa krem z pora

 

  • 1 por (biała część)
  • 400 g młodej kapusty
  • liście z jednego pęczka rzodkiewek
  • 2 kostki rosołowe drobiowe
  • 4 szkl wody
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pora
Por, kapustę i liście rzodkiewek kroimy drobno, przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy. W garnku rozgrzewamy olej i przekładamy pokrojone warzywa, przesmażamy, a następnie wlewamy wodę i wrzucamy kostki rosołowe. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka.

Doprawiamy do smaku i blendujemy. Przelewamy cappuccino do filiżanek i dekorujemy.