Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa krem z pora i selera naciowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczna zupa krem w ładnym kolorze. Najlepiej smakuje z grzankami np. czosnkowymi lub z groszkiem ptysiowym.

Zupa krem z pora i selera naciowego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem z pora i selera naciowego

 

  • por 1 szt
  • seler naciowy 4-5 łodygi
  • cebula 1 szt
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek 1-2 łyżki
  • bulion drobiowy 1 litr

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pora i selera naciowego
Obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Oczyszczamy pora i selera naciowego, kroimy na plasterki. W rondlu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy warzywa.

Smażymy je przez kilka minut. Wlewamy bulion. Dodajemy startą na tarce o dużych oczkach pietruszkę i marchewkę.

Gotujemy przez około 15 minut. Przyprawiamy do smaku.

Miksujemy zupę na gładki krem i podajemy.  
Zupa krem z pora i selera naciowego
Pora i seler naciowy kroimy w plasterki, cebulę w kostkę
Zupa krem z pora i selera naciowego
Wlewamy bulion, dodajemy startą marchewkę i pietruszkę
Zupa krem z pora i selera naciowego
Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem

Tagi:

zupa zupa krem