Sposób przygotowania:
Warzywne rozmaitości z grilla
Papryki i bakłażany opłukać, przekroić,usuwając z niektórych jarzyn nasiona oraz ogonki. Fetę wypakować i napełnić kostkami miseczki papryk słodkich i pikantnych na przemian z ziarnami kukurydzy konserwowej po odsączeniu lub z kolb. Dobrze by było je przedtem oczyścić i obgotować w lekko osolonym wrzątku. Wyjąć i odsączyć i zeskrobać na talerz ziarna kukurydzy. Następnie napełniać nimi po trochu miseczki jalapeno i bakłażanów. Na to wyłożyć po pół plasterka cheddara, aby wierzch się rozpłynął. Grill rozpalić lub nagrzać piekarnik na 15 min. przed opiekaniem. Warzywa z zawartością ułożyć na tackach lub dużej blasze z odrobiną oleju i wstawić do piekarnika. Grillować z 10-15 min. Potem zdjąć i przełożyć szczypcami na talerze i serwować z grzankami czosnkowymi i sosami do grilla.