ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Warzywny bigos z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna propozycja na wielowarzywny obiad. W piątek można zrezygnować z parówek i zjeść potrawę jarską. Najlepiej smakuje z chlebem.

Warzywny bigos z parówkami

Składniki:

Warzywny bigos z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Warzywny bigos z parówkami
Cebule siekamy, szklimy na 2 łyżkach oleju, dodajemy posiekany czosnek i łodygę selera, przesmażamy razem. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz startą na dużych oczkach cukinię. Całość smażymy aż warzywa będą miękkie, wtedy dodajemy parówki pokrojone w plasterki oraz koncentrat. Doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze 5 minut. podajemy z chlebem. 

Tagi:

cukinia bigos