Sposób przygotowania:
Bigos z cebuli z parówkami
Cebule obierz, pokrój w średniej grubości krążki. Na patelnię wlej kilka łyżek oleju i wrzuć cebule. Podlej niewielką ilością wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż cebula będzie zupełnie miękka. Co jakiś czas mieszaj, aby cebula się nie przypaliła (gdy trzeba, jeszcze raz podlej odrobiną wody). Parówki pokrój w dość grubą kostkę (ewentualnie rozdrobnij mielonkę). Gdy cebula będzie już miękka, dodaj mięso. Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę podsmaż. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Bigos podajemy zawsze ze świeżym pieczywem. Taki bigosik z cebuli można urozmaicić, dodając do niego w trakcie duszenia koncentrat lub pomidory z puszki.
iwa643
msewka
kasandra6
wio
lalunia
wio
chyba nie przeczytalas dokladnie to jest ,,bigos "z cebuli pa pa
szewczyk