Sposób przygotowania:
Chłopski garnek
Pieczarki lekko obgotować w wodzie.
Cebulę, paprykę, kurczaka, marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę.
kiełbasę pokroić w plasterki, usmażyć.
Do garnka wlać 5 łyżek oleju, dodać cebulę, lekko podsmażyć, dodać kurczaka, paprykę, ziemniaki i marchewkę. Całość zalać bulionem, gotować do miękkości warzyw. Dodać ugotowane pieczarki i kiełbasę. Dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, słodką paprykę i zioła prowansalskie. Całość podgotować jeszcze kilka minut.
Podawać z bagietką.
Cebulę, paprykę, kurczaka, marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę.
kiełbasę pokroić w plasterki, usmażyć.
Do garnka wlać 5 łyżek oleju, dodać cebulę, lekko podsmażyć, dodać kurczaka, paprykę, ziemniaki i marchewkę. Całość zalać bulionem, gotować do miękkości warzyw. Dodać ugotowane pieczarki i kiełbasę. Dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, słodką paprykę i zioła prowansalskie. Całość podgotować jeszcze kilka minut.
Podawać z bagietką.