anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Wątróbki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wątróbka wieprzowa jest bardzo dobrą tylko należy pamiętać aby ją solić dopiero pod koniec smażenia bo inaczej będzie twarda.

Wątróbki wieprzowe

Składniki:

Wątróbki wieprzowe

 

  • 1 kg wątróbek wieprzowych
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 100 ml piwa
  • wegeta

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki wieprzowe
Wątróbkę umyć i osuszyć, pokroić na kawałki najlepiej trójkąty, smalec rozgrzać na patelni i włożyć wątrobę, cebulę obrać i pokroić w piórka smażyć około 5 minut następnie podlać piwem i dusić pod przykryciem około 10 minut, często odwracać w czasie duszenia, gdy będzie już miękka doprawić wegeta. Można dodać drobno posiekany czosnek.

Tagi:

piwo