Sposób przygotowania:
Wątróbka wieprzowa w sosie śmietanowym
Wątróbkę kroimy w plastry i przez woreczek lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbitą wątróbkę układamy na talerzu i obficie polewamy przyprawą w płynie Maggi. Zostawiamy ją na 30 minut, żeby przeszła aromatem i smakiem przyprawy. Do miseczki wsypujemy mąkę i dokładnie obtaczamy w niej wątróbki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim wątróbki z obu storn. Następnie wątróbki przekładamy do garnka. W kubku mieszamy mąkę z odrobiną wody. Wlewamy ją do garnka z wątróbkami. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy przez 5 minut na wolnym ogniu. Na sam koniec dorzucamy koperek i lekko mieszamy. Tak przygotowaną wątróbkę podajemy jako dodatek do ziemniaków.