gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowaną wątróbkę wieprzową podaje z ziemniakami i surówką na obiad jako danie główne. Polecam.

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych

Składniki:

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych

ETAP 1:

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych
Pokrojoną w plastry wątróbkę osuszamy na ręczniku papierowym.

Wątróbkę wieprzową płuczemy, kroimy w plastry i osuszamy na ręczniku papierowym.

ETAP 2:

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych
Przyprawione plastry wątróbki układamy w misce.

Następnie przyprawiamy z każdej strony solą i pieprzem i układamy w misce.

ETAP 3:

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych
W wysokim pojemniku miksujemy blenderem czosnek z jogurtem.

Czosnek obieramy i wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy jogurt i blenderem miksujemy na "sos czosnkowy"

ETAP 4:

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych
Wątróbkę w misce zalewamy sosem i odstawiamy na noc.

Sos wlewamy do wątróbki, mieszamy i odstawiamy do lodówki na całą noc.

ETAP 5:

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych
Do rozdrabniacza wsypujemy płatki kukurydziane i mielimy je.

Płatki kukurydziane mielimy w rozdrabniaczu na panierkę.

ETAP 6:

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych
Wątróbkę marynowana w jogurcie następnie panierujemy w płatkach.

Wątróbkę panierujemy w płatkach kukurydzianych.

ETAP 7:

Wątróbka wieprzowa w płatkach kukurydzianych
Wątróbkę w panierce smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.


Tagi:

podroby danie