kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Wątróbka drobiowa z cebulką 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbka drobiowa z cebulką 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka drobiowa z cebulką 4

 

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 4 cebule
  • 400 ml wody
  • 1 łyżka pieprzu ziołowego
  • 2 łyżeczki soli
  • mąka

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z cebulką 4
Wątróbkę umyj, wytnij żyłki i inne nie potrzebne rzeczy. Następnie osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż do miski i wsyp mąkę. Mąki ma być tyle aby można było swobodnie obtoczyć w niej całą wątróbkę. W tym czasie rozgrzej tłuszcz na patelni. Gdy obtoczysz już całą wątrobę zacznij smażyć ją na tłuszczu. Gdy wysmażysz pierwszą turę, przełóż do garnka. Po wysmażeniu całości wątroby, zeszklij na tłuszczu z wątroby cebulkę, dodaj do wątroby razem z pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj. Podawaj z ziemniakami lub kaszą gryczaną. Smacznego.
Wątróbka drobiowa z cebulką 4
Etap 1 - zakupioną wątróbkę drobiową umyj i osusz
Wątróbka drobiowa z cebulką 4
Etap 2 - osuszoną przełóż do miski i wsyp mąkę
Wątróbka drobiowa z cebulką 4
Etap 3 - wymieszaj dokładnie wątróbkę w mące
Wątróbka drobiowa z cebulką 4
Etap 4 - smaż dokładnie z każdej strony na złoty kolor