Sposób przygotowania:
Smaczna wątróbka z kurczaka
Świeżą wątróbkę z kurczaka oczyścić z błonek tłuszczyków, opłukać szybko pod zimną wodą i osuszyć na durszlaku z wody.
Do miski urządzenia dać masło klarowane, ustawić na program pieczenie, 160C, 30 minut, wątróbkę obsypać mąką i i dać do urządzenia, zamknąć (takcie programu można otwierać pokrywę) na 6 minut. Otworzyć, drewnianą łyżką wątróbki obrócić, ma 6 minut zamknąć.
Teraz otworzyć i wsypać pokrojoną na kawałki cebule, zamknąć na 6 minut.
Teraz otworzyć, delikatnie zamieszać i zamknąć na 6 minut, następnie otworzyć, dodać majeranek, pieprz grubo mielony, przyprawę w płynie, wymieszać, zamknąć do końca programu, wątróbkę posolić przed podaniem.
Do miski urządzenia dać masło klarowane, ustawić na program pieczenie, 160C, 30 minut, wątróbkę obsypać mąką i i dać do urządzenia, zamknąć (takcie programu można otwierać pokrywę) na 6 minut. Otworzyć, drewnianą łyżką wątróbki obrócić, ma 6 minut zamknąć.
Teraz otworzyć i wsypać pokrojoną na kawałki cebule, zamknąć na 6 minut.
Teraz otworzyć, delikatnie zamieszać i zamknąć na 6 minut, następnie otworzyć, dodać majeranek, pieprz grubo mielony, przyprawę w płynie, wymieszać, zamknąć do końca programu, wątróbkę posolić przed podaniem.