Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z jabłkowo - pomarańczową nutąETAP 1:
Wątróbkę umyć, usunąć białe błonki, podzielić na mniejsze części i namoczyć 60 minut w mleku.
Następnie osuszyć i panierować w mące wymieszanej z przyprawą do gyrosa. Smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym.
ETAP 2:
Pomarańcze obrać, pozbawić białej błonki, pokroić w kostkę, jabłko również obrać i pokroić w kostkę.
ETAP 3:
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle extra z dodatkiem miodu. Dodać jabłko, pomarańczę, podlać bulionem drobiowym, doprawić solą, pieprzem i dusić kilka minut.
Następnie dodać usmażoną wątróbkę, wszystko delikatnie wymieszać i dusić pod przykryciem jeszcze 5 minut.
ETAP 4:
Wątróbkę podawać z kaszą perłową ugotowaną w lekko osolonej wodzie.
Marika-
EwelinaP
niezły kąsek
Czekoladka 2