iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wątróbka w panierce na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Inne wydanie wątróbki drobiowej tym razem w złocistej panierce. Troszkę pikanterii w postaci ostrej papryki dodanej do panierki.

Wątróbka w panierce na ostro

Składniki:

Wątróbka w panierce na ostro

 

  • 1 kg wątróbki drobiowej

 

 

 

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka w panierce na ostro
Wątróbkę płuczemy przecinamy aby powstały ładne kawałki. Odcinamy żyłki. Nie solimy. Osuszamy na papierowym ręczniku. jajko rozbijamy i mieszamy z solą do smaku.

Na drugim talerzu przygotowujemy mąkę do panierki. Na trzecim talerzu mieszamy bułkę tartą z papryką ostrą do smaku.

Każda wątróbkę obtaczamy w mące potem w jaku i na koniec w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.