lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wczoraj był schabowy z natka fenkułu, a dziś wątróbka drobiowa z bulwą fenkułu, nie znoszę cebuli więc sobie po prostu zamieniłam składniki. Fenkuł ma posmak ni to selera ni to pietruszki lecz dobrze doprawiony i usmażony z wątróbką jest smaczny.

Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 500 g
  • fenkuł 1-2 szt
  • pieczarki 10 szt
  • sól i pieprz do smaku

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami

Wykonanie:

Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błonek i odcinamy to co nie jadalne, moczymy i osuszamy.

Wątróbkę obsypujemy mąką i smażymy na oleju z obu stron, aż będzie chrupiąca i pyszna.

Fenkuł obieramy ( podobnie jak cebula ma warstwy) odcinamy koniec i początek i kroimy w słupki dosyć cienko jak cebulę by nam się usmażył, dodajemy do wątróbki i smażymy razem.

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, smażymy na drugiej patelni,po podduszeniu i usmażeniu dodajemy do wątróbki i fenkułu,jeszcze chwile smażymy razem i podajemy z chlebkiem.

Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami
Wątróbkę drobiową oczyszczamy z błonek i odcinamy to co nie jadalne, moczymy i osuszamy. Wątróbkę obsypujemy mąką i smażymy na oleju z obu stron, aż będzie chrupiąca i pyszna. Fenkuł obieramy ( podobnie jak cebula ma warstwy) odcinamy koniec i początek i kroimy w słupki dosyć cienko jak cebulę by nam się usmażył, dodajemy do wątróbki i smażymy razem.
Wątróbka drobiowa z fenkułem i pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, smażymy na drugiej patelni,po podduszeniu i usmażeniu dodajemy do wątróbki i fenkułu,jeszcze chwile smażymy razem i podajemy z chlebkiem.