Sposób przygotowania:
Schab z fenkułemWykonanie:
Schab umyłam i pokroiłam w plastry, osuszyłam i rozbiłam tłuczkiem. Posoliłam i popieprzyłam.
Fenkuł właściwie tylko natkę umyłam i delikatnie pourywałam, położyłam na każdym plastrze schabu.
Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plastry i położyłam na fenkule (natce fenkułu) i na to plaster sera.
Wzięłam zrobiłam takie kieszonki, położyłam plaster na plaster i tłuczkiem rozbiłam na około.Trochę się skleiło jakby.
Zamoczyłam w rozbełtanym jaju z obu stron, a następnie w bułce tartej.
Smażyłam na oleju z obu stron, aż się mocno przyrumieniły ( pod pokrywką). Wyszły pyszne i czuć natkę jakby anyż. Coś innego i smacznego.