lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Schab z fenkułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fenkuł warzywo przypominające cebulę na pierwszy rzut. Natka przypomina koper jednak w smaku raczej na anyż bym powiedziała. Zatem postanowiłam go wykorzystać do mięsa.

Schab z fenkułem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Schab z fenkułem

Składniki:

  • schab 4 plastry
  • pieczarki 2 szt
  • 4 plastry sera
  • fenkuł ( natka z 2 fenkułów)
  • sól i pieprz do smaku

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Schab z fenkułem

Wykonanie:

Schab umyłam i pokroiłam w plastry, osuszyłam i rozbiłam tłuczkiem. Posoliłam i popieprzyłam.

Fenkuł właściwie tylko natkę umyłam i delikatnie pourywałam, położyłam na każdym plastrze schabu.

Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plastry i położyłam na fenkule (natce fenkułu) i na to plaster sera.

Wzięłam zrobiłam takie kieszonki, położyłam plaster na plaster i tłuczkiem rozbiłam na około.Trochę się skleiło jakby.

Zamoczyłam w rozbełtanym jaju z obu stron, a następnie w bułce tartej.

Smażyłam na oleju z obu stron, aż się mocno przyrumieniły ( pod pokrywką). Wyszły pyszne i czuć natkę jakby anyż. Coś innego i smacznego.

Schab z fenkułem
Schab umyłam i pokroiłam w plastry,osuszyłam i rozbiłam tłuczkiem.Posoliłam i popieprzyłam.
Schab z fenkułem
Fenkuł właściwie tylko natkę umyłam i delikatnie pourywałam ,położyłam na każdym plastrze schabu.
Schab z fenkułem
Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plastry i położyłam na fenkule( natce fenkułu)
Schab z fenkułem
Pokroiłam ser w plastry i polozylam na każdym kotlecie.
Schab z fenkułem
Wzięłam zrobiłam takie kieszonki położyłam plaster na plaster i tłuczkiem rozbiłam na około.Trochę się skleiło jakby.
Schab z fenkułem
Zamoczyłam w rozbełtanym jaju z obu stron, a następnie w bułce tartej .Smażyłam na oleju z obu stron, aż się mocno przyrumieniły ( pod pokrywką).