Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z dodatkami
Na głębszej patelni rozgrzać masło, dodać obraną pokrojoną w piórka cebule żółtą i czerwoną.
Gdy cebula będzie szklista dodać obrane, pokrojone w ćwiartki jabłko kwaśne.
Poddusić pod przykryciem kilka minut.
Wyjąć jabłka i cebule na talerz, a na patelnię dodaj masła, włożyć oczyszczoną, umytą i osuszoną a także oprószoną mąką wątróbkę.
Podsmażyć aż wątróbka stanie się rumiana.
Pod koniec smażenia doprawić pieprzem, solą oraz przyprawą uniwersalną. Dodać podsmażoną cebule i jabłka posypać majerankiem.
W razie potrzeby doprawić do smaku przyprawą płynną.
Podawać z ziemniaczkami.
Gdy cebula będzie szklista dodać obrane, pokrojone w ćwiartki jabłko kwaśne.
Poddusić pod przykryciem kilka minut.
Wyjąć jabłka i cebule na talerz, a na patelnię dodaj masła, włożyć oczyszczoną, umytą i osuszoną a także oprószoną mąką wątróbkę.
Podsmażyć aż wątróbka stanie się rumiana.
Pod koniec smażenia doprawić pieprzem, solą oraz przyprawą uniwersalną. Dodać podsmażoną cebule i jabłka posypać majerankiem.
W razie potrzeby doprawić do smaku przyprawą płynną.
Podawać z ziemniaczkami.
gusia1000