Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z majerankiem i cebulką
Cebulę obrać i opłukać, pokroić w krążki lub w piórka. Wątróbkę drobiową z kurczaka opłukać i poobcinać błonki, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać mlekiem wcześniej, następnie wyjąć i osączyć, obsypać mąką i wrzucać na patelnie z rozgrzanym tłuszczem.
Smażyć na małym płomieniu odwracając często.
Po 4 minutach dodać pokrojoną cebulkę i smażyć wszystko razem, przykryć i przyprawić majerankiem i dusić razem jeszcze 3 - 4 minuty. gotowe posolić do smaku.
Smażyć na małym płomieniu odwracając często.
Po 4 minutach dodać pokrojoną cebulkę i smażyć wszystko razem, przykryć i przyprawić majerankiem i dusić razem jeszcze 3 - 4 minuty. gotowe posolić do smaku.