gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Wątróbka drobiowa z żurawiną i jabłkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Pyszny dodatek do obiadu dzięki zurawinie i jabkom smakuje pysznie.

Wątróbka drobiowa z żurawiną i jabłkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wątróbka drobiowa z żurawiną i jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z żurawiną i jabłkiem
Wątróbkę myjemy obieramy z błonek kroimy na pół. Wątróbkę dajemy na sitko odsączamy..Następnie wątróbkę posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej dajemy wątróbkę,smażymy aż zmieni kolor,następnie dodajemy cebulę pokrojoną w pióra,i dodajemy pokrojonę jabłko w cząstki ,dodajemy również zurawinę ,chwilę jeszcze dusimy najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smazenia dodajemy majeranek.Przed podaniem posypujemy solą.Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. POLECAM!!!!
Wątróbka drobiowa z żurawiną i jabłkiem
Watróbkę odsączoną posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.