pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Wątróbka według przepisu mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna wątróbka według przepisu mojej mamy

Wątróbka według przepisu mojej mamy

Składniki:

Wątróbka według przepisu mojej mamy

 

  • 1 kilogram wątróbki,
  • do smażenia olej,
  • 6 sztuk cebuli,
  • 5 sztuk ogórków kiszonych,
  • woda,
  • do smaku majeranek,
  • 1 łyżka mąki do zagęszczenia,
  • garść żurawiny,
  • do smaku ostrej przyprawy bądź chili.

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka według przepisu mojej mamy
Wątróbkę oczyszczamy, przekładamy na patelnię i smażymy. Kiedy się troszkę podsmaży, dodajemy odrobinę oleju oraz uprzednio obraną i posiekana cebulę. Całość podsmażamy.
Ogórki kiszone kroimy w talarki. Przekładamy do składników na patelni. Wlewamy trochę wody i gotujemy. Doprawiamy majerankiem i ostra papryką bądź chili. Sos zagęszczamy mąką. Na koniec dodajemy żurawinę i chwilkę razem jeszcze podgotowujemy. Serwujemy na ciepło.