Sposób przygotowania:
Wątróbka według przepisu mojej mamy
Wątróbkę oczyszczamy, przekładamy na patelnię i smażymy. Kiedy się troszkę podsmaży, dodajemy odrobinę oleju oraz uprzednio obraną i posiekana cebulę. Całość podsmażamy.
Ogórki kiszone kroimy w talarki. Przekładamy do składników na patelni. Wlewamy trochę wody i gotujemy. Doprawiamy majerankiem i ostra papryką bądź chili. Sos zagęszczamy mąką. Na koniec dodajemy żurawinę i chwilkę razem jeszcze podgotowujemy. Serwujemy na ciepło.
Ogórki kiszone kroimy w talarki. Przekładamy do składników na patelni. Wlewamy trochę wody i gotujemy. Doprawiamy majerankiem i ostra papryką bądź chili. Sos zagęszczamy mąką. Na koniec dodajemy żurawinę i chwilkę razem jeszcze podgotowujemy. Serwujemy na ciepło.