Sposób przygotowania:
Wątróbka wieprzowa z gruszkami
Wątróbkę płuczemy i osuszamy. Zalewamy mlekiem z łyżką majeranku i odstawiamy na 40 minut.
Gruszki obieramy, przecinamy na połówki, później na plastry. Cząstki owoców skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie osypujemy imbirem.
Cebulę obieramy, kroimy na krążki, wrzucamy na patelnię. Dodajemy gruszki, smażymy aż cebula się zeszkli.
Wątróbkę odsączamy z mlecznej zalewy, kroimy na kawałki. Oprószamy mąką i majerankiem, smażymy.
Usmażoną wątróbkę wraz z powstałym sosem dodajemy do gruszek z cebulką, razem dusimy pod przykryciem przez kilka minut na niewielkim ogniu.
Gruszki obieramy, przecinamy na połówki, później na plastry. Cząstki owoców skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie osypujemy imbirem.
Cebulę obieramy, kroimy na krążki, wrzucamy na patelnię. Dodajemy gruszki, smażymy aż cebula się zeszkli.
Wątróbkę odsączamy z mlecznej zalewy, kroimy na kawałki. Oprószamy mąką i majerankiem, smażymy.
Usmażoną wątróbkę wraz z powstałym sosem dodajemy do gruszek z cebulką, razem dusimy pod przykryciem przez kilka minut na niewielkim ogniu.