Sposób przygotowania:
Wątróbka z cebulką
Wątróbkę myjemy i kroimy na podłużne kawałki. Wątróbkę można wcześniej wymoczyć w mleku. Przygotowane kawałki wątróbki oprószamy pieprzem i obtaczamy w mące albo tartej bułce. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojoną cebulę i pokrojone jedno jabłko.
Drugie jabłko kroimy np w ósemki. Wszystko oprószamy przyprawą kuchenną albo solą. Można też trochę podlać wodą i poddusić. Wątróbkę zdejmujemy z patelni, układamy na półmisku, obkładamy cebulką i dekorujemy jabłkiem. Wątróbkę można pokroić na plastry.
Drugie jabłko kroimy np w ósemki. Wszystko oprószamy przyprawą kuchenną albo solą. Można też trochę podlać wodą i poddusić. Wątróbkę zdejmujemy z patelni, układamy na półmisku, obkładamy cebulką i dekorujemy jabłkiem. Wątróbkę można pokroić na plastry.