Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Wątróbka z dodatkiem papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo smaczna wątróbka.....

Wątróbka z dodatkiem papryki

Składniki:

Wątróbka z dodatkiem papryki

 

  • wątróbka wieprzowa 50 dag
  • mąka 4 łyżki
  • cebula 4 sztuki
  • czosnek 3 ząbki
  • bulion 1,5 szklanki
  • papryka słodka 3 łyżki
  • papryka czerowna 1 sztuka
  • sól szczypta
  • olej do smażenia
  • śmietana 4 łyżki
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Wątróbka z dodatkiem papryki
Przygotować garnuszek oraz patelnię.Wątróbkę przemyć i pokroić na mniejsze kawałeczki. Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelnię wlać olej i rozgrzać. Wrzucić cebulę, czosnek i przyprawy.Chwilkę podsmażyć. Wątróbkę obtoczyć w mące i dodać do cebuli. Usmażyć z obu stron. W garnuszku podgrzać bulion i wszystko przelać z patelni do bulionu. Wymieszać. Dodać śmietanę i ponownie mieszając jeszcze chwilkę podgotować. Na wierzch posypać pokrojoną w kosteczkę papryką i pietruszką. Przełożyć na talerze.