superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 356]

Wątróbki w kajzerce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Można podgrzać w piekarniku

Wątróbki w kajzerce

Składniki:

Wątróbki w kajzerce

 

  • 30 g watróbka z kiurczaka,
  • 2 szt cebulka,
  • 1/2 szt papryka czerwona świeża,
  • olej do smażenia,
  • Sól,
  • 3 szt bułka kajzerka,
  • pietruszka zielona,
  • mąka

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki w kajzerce
Wątróbkę oczyszczamy, solimy i obtaczamy w mące. W tym samym czasie na patelni podgrzewamy olej rzepakowy. Smażymy wątróbki na gorącym oleju. Cebulę kroimy w krążki, a paprykę w cienkie paseczki i tez smażymy. Z bułki odcinamy górną część i wydrążamy środek. Nakładamy wątróbkę i paprykę oraz dekorujemy pietruszką.