kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Wątróbki z drobiu po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Inny pomysł na popularną wątróbkę :)

Wątróbki z drobiu po żydowsku

Składniki:

Wątróbki z drobiu po żydowsku

 

  • 40 dkg wątróbek kurczaka
  • 4 jaja na twardo
  • 4 cebule
  • 10 dkg smalcu
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbki z drobiu po żydowsku
3 cebule siekamy i dusimy je na smalcu.Dodajemy do nich pokrojone wątróbki, dusimy je razem , przyprawiamy sola i pieprzem a następnie studzimy. Miksujemy wątróbki z cebulą i 3 jajami. Doprawiamy pieprzem i solą. Posypujemy utartym żółtkiem i posiekanym białkiem z natką pietruszki. Ozdabiamy obręczami z cebuli. Studzimy i podajemy z pieczywem. Smacznego!