Sposób przygotowania:
Wędzony Łosoś
Makaron gotować we wrzącej wodzie 10 do 12 minut lub zgodnie z przepisem na opakowaniu, aż będzie lekko twardy. Dodać groszek 2 do 1 minuty przed końcem gotowania. Odcedzić na sicie i dokładnie przepłukać zimną wodą, a potem ponownie odcedzić. Podczas gotowania makaronu i groszku, drobno posiekać w malakserze 50 g rukwi. Dodać obrany ząbek czosnku, natkę, estragon i połowę dymki, przetrzeć na gładkie pure'e. Wlać jogurt oraz majonez i krótko wymieszać w malakserze. Dodać, mieszając, drugą połówkę dymki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać sos do ugotowanego makaronu z groszkiem i dobrze wymieszać. Podzielić na 4 talerze. Delikatnie wymieszać pozostałą rukiew wodną z czerwoną cebulą, kaparami, ogórkiem, oliwą z oliwek oraz octem i nałożyć na makaron. Na wierzchu sałatki ułożyć łososia i podawać.
bernika
kakusia290