KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Wędzony łosoś z bekonem i awokado.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łosoś inaczej, ciekawe połączenie składników, a awokado ,,,,, pycha.

Wędzony łosoś z bekonem i awokado.

Składniki:

Wędzony łosoś z bekonem i awokado.

 

  • 3 duże plasterki wedzonego łososia,
  • 2 plasterki bekonu,
  • 2 plasterki cukini,
  • plaster melona,
  • 1/2 pomidora,
  • 1/4 cebuli,
  • 1/4 awokado,
  • bazyia świeża do smaku,
  • sok z cytryny do smaku,
  • sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Wędzony łosoś z bekonem i awokado.
Na patelni obsmażamy bekona tak aby był chrupiący, obok dodajemy posolone plasterki cukini. Pomidora i cebule kroimy w drobną kostke, doadajemy bazylię, sól, pieprz do smaku, wszystko dokładnie mieszamy. Awokado obieramy , kroimy a następnie ucieramy i skrapiamy cytryną. Plaster melona układamy na talerzu, kolejno wędzone plasterki łososia, cukinię, plasterki bekonu, plasterki cebuli, sałatke z pomidora i oczywiście awokado. SMACZNEGO.

Tagi:

awokado