Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wegańska kalafiorowa z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ostra i gęsta zupka dla wegan i nie tylko...

Wegańska kalafiorowa z kaszą jęczmienną

Składniki:

Wegańska kalafiorowa z kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Wegańska kalafiorowa z kaszą jęczmienną
Marchewkę i pietruszkę obieramy ze skórki, myjemy, kroimy w kostkę. Koperek myjemy i drobno siekamy. Wywar zagotowujemy z zielem angielskim i liściem laurowym, dodajemy kaszę jęczmienną. Po 5 minutach dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Odcinamy łodyżki kalafiora, dokładnie płuczemy i dodajemy do pozostałych składników. Gdy warzywa będą miękkie, ściągamy ją z ognia, dodajemy chili, doprawiamy solą do smaku i dorzucamy posiekany koperek.