SUPERPRZEPIS

Wegański warzywniak z groszkiem cukrowym

  • iwa643
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Wegański warzywniak z groszkiem cukrowym

Dla wegan i nie tylko warzywa duszone na ostro

Składniki:

Wegański warzywniak z groszkiem cukrowym

 

  • 1 szt cukinia,
  • 1 szt cebula,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 szt marchewka,
  • 2 szt pomidor,
  • 5 szt groszek cukrowy - strąki,
  • 1 szkl groszek mrożony,
  • papryka słodka,
  • papryka ostra,
  • Sól,
  • ketchup mały ostry,
  • oliwa
  • sos sojowy

 

Sposób przygotowania:

Wegański warzywniak z groszkiem cukrowym
Cukinię dobrze myjemy nie obieramy z skórki i kroimy w paseczki,cebulę obieramy i kroimy w piórka .Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka .Pomidora myjemy i kroimy w kostkę .W woku rozgrzewamy trochę oliwy dajemy startą marchewkę następnie cebulę cukinie.Smażymy mieszamy .Dodajemy groszek strączki i groszek mrożony . Doprawiamy paprykami ,sosem sojowym .Dodajemy pomidory .Mieszamy dusimy .Dodajemy ketchup ok 2 łyżki .Można lekko podlać wodą .Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem solą i pieprzem- ja doprawiam ziarenkami smaku .Podajemy na ciepło .