Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1635]

Wegańskie cynamonki-ciasteczka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste i pyszne ciasteczka wegańskie, bez jajek i nabiału. Tylko kilka składników. Banany zastępują jajka. Ciasto ma ciekawą strukturę. Warto spróbować.

Wegańskie cynamonki-ciasteczka

Składniki:

Wegańskie cynamonki-ciasteczka

 

  • 300 g bananów
  • 24 łyżki mąki tortowej
  • cynamon mielony według uznania
  • 25 ml mleka (napoju) migdałowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier według uznania

Sposób przygotowania:

Wegańskie cynamonki-ciasteczka
1. Banany rozgniatamy w misce widelcem, dodajemy proszek do pieczenia i mąkę tortową, następnie dokładnie mieszamy.

2. Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką, ciasto jest trochę lepiące, dzielimy je na dwie części, każdą osobno wałkujemy, smarujemy mlekiem migdałowym i posypujemy według uznania cukrem i cynamonem, następnie zwijamy jak roladę i kroimy w plasterki.

3. Cynamonki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Upieczone studzimy. Podajemy. Smacznego życzę.