Sposób przygotowania:
Tort z masą kinder bueno, truskawkową i agrestowa
Biszkopt:
Całe jajka ubić na puszystą masę, stopniowo dodawać cukier i pozostałe składniki. Miksować do połączenia składników. Wylać do formy wyłożonej papierem, piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut. Ostudzony przekroić na 4 blaty.
Krem kinder bueno:
Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia. Batoniki pokroić na mniejsze kawałki, czekoladę połamać na kostki - składniki dodać do śmietanki, wymieszać do rozpuszczenia. Masę przetrzeć przez sitko (aby wyodrębnić niepotrzebne wafelki). Masę odstawić na noc do lodówki. Na następny dzień zmiksować z serkiem mascarpone. Wykładać na tort.
Pianka truskawkowa:
Truskawki zmiksować z cukrem. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody, odstawić do stężenia. śmietankę ubić na sztywno, wlać zmiksowane truskawki i tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na tort.
Pianka agrestowa:
Śmietankę ubić na sztywno, wlać tężejąca galaretkę. Wyłożyć na biszkopt.
Tynk:
Masło zmiksować na puszystą, białą masę, dolać mleko skondensowane. Ubijać do uzyskania puszystego kremu.
Przełożenie:
Biszkopt - krem kinder bueno - biszkopt - pianka truskawkowa - biszkopt - pianka agrestowa - biszkopt - tynk - owoce.
Całe jajka ubić na puszystą masę, stopniowo dodawać cukier i pozostałe składniki. Miksować do połączenia składników. Wylać do formy wyłożonej papierem, piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut. Ostudzony przekroić na 4 blaty.
Krem kinder bueno:
Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia. Batoniki pokroić na mniejsze kawałki, czekoladę połamać na kostki - składniki dodać do śmietanki, wymieszać do rozpuszczenia. Masę przetrzeć przez sitko (aby wyodrębnić niepotrzebne wafelki). Masę odstawić na noc do lodówki. Na następny dzień zmiksować z serkiem mascarpone. Wykładać na tort.
Pianka truskawkowa:
Truskawki zmiksować z cukrem. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody, odstawić do stężenia. śmietankę ubić na sztywno, wlać zmiksowane truskawki i tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na tort.
Pianka agrestowa:
Śmietankę ubić na sztywno, wlać tężejąca galaretkę. Wyłożyć na biszkopt.
Tynk:
Masło zmiksować na puszystą, białą masę, dolać mleko skondensowane. Ubijać do uzyskania puszystego kremu.
Przełożenie:
Biszkopt - krem kinder bueno - biszkopt - pianka truskawkowa - biszkopt - pianka agrestowa - biszkopt - tynk - owoce.
robaczek
ciasteczka
Czekoladka 2