Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 752]

Wegańskie kotlety z ciecierzycy i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moda na kuchnię wegańską trwa. Ja też uznałam, że od czasu do czasu warto zjeść coś bezmięsnego i przygotowałam kotlety z ciecierzycy i kukurydzy.

Wegańskie kotlety z ciecierzycy i kukurydzy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wegańskie kotlety z ciecierzycy i kukurydzy

 

Sposób przygotowania:

Wegańskie kotlety z ciecierzycy i kukurydzy

ETAP 1:

Wegańskie kotlety z ciecierzycy i kukurydzy
Ciecierzycę i kukurydzę przekładamy do miski, blendujemy

Ciecierzycę i kukurydzę odsączamy z zalewy, przekładamy do miseczki, rozdrabniamy za pomocą blendera ręcznego na jednolitą masę.

ETAP 2:

Wegańskie kotlety z ciecierzycy i kukurydzy
Do masy z ciecierzycy i kukurydzy dodajemy przyprawy

Do masy z ciecierzycy i kukurydzy dodajemy słodki sos chili i przyprawy - przypraw nie oszczędzamy, aby danie miało wyrazisty smak. Dodajemy mąkę i mieszamy wszystko na jednolitą masę.

ETAP 3:

Wegańskie kotlety z ciecierzycy i kukurydzy
Z masy formujemy dwa kotety, które smażymy na oleju

Z masy wyrabiamy dwa kotlety. Obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

dania