Sposób przygotowania:
Kotlety z ciecierzycy
Ciecierzycę zalać gorącą wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia wodę odlać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości, a następnie zmielić w maszynce.
Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Razem zeszklić na niewielkiej ilości oleju.
Zmieloną ciecierzycę wymieszać z cebulką oraz marchewką, dodać jajko, otręby oraz doprawić do smaku czosnkiem granulowanym, pieprzem oraz solą.
Całość wymieszać wymieszać i z przygotowanej masy formować kotleciki, które obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Razem zeszklić na niewielkiej ilości oleju.
Zmieloną ciecierzycę wymieszać z cebulką oraz marchewką, dodać jajko, otręby oraz doprawić do smaku czosnkiem granulowanym, pieprzem oraz solą.
Całość wymieszać wymieszać i z przygotowanej masy formować kotleciki, które obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.