Sposób przygotowania:
Kotlety z ciecierzycy z suszonymi pomidorami
Ciecierzycę zalewamy zimną wodą w proporcji 1:2 i zostawiamy na noc aby napęczniała. Następnie przepłukujemy ja i wlewamy świeżą wodę. Gotujemy do miękkości, pod koniec dodając odrobinę soli do smaku, studzimy. Następnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem z suszonymi pomidorami.
Doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą, wbijamy jajko, dodajemy olej z suszonych pomidorów i mieszamy.
Z powstałej masy formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na małej ilości oleju. Bardzo dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego.
Doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą, wbijamy jajko, dodajemy olej z suszonych pomidorów i mieszamy.
Z powstałej masy formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na małej ilości oleju. Bardzo dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego.