dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Wegańskie pankejki kwadraciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pancakes w wersji wegańskiej.

Wegańskie pankejki kwadraciki

Składniki:

Wegańskie pankejki kwadraciki

 

  • 1 szkl maki pszennej
  • 1 szkl mleka sojowego
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Wegańskie pankejki kwadraciki
Do miski przesiewamy mąkę (by ja napowietrzyć i pozbawić ewentualnych grudek). Do mąki dodajemy mleko, cukier (jeśli lubimy słodsze można dodać go więcej) i olej. Wszystko miksujemy na gładkie, dość gęste ciasto. Rozgrzewamy patelnię (najlepiej z powłoka nieprzywierającą). Patelnię spryskujemy odrobina oleju. Łyżką wylewamy na patelnie porcje ciasta nadając kształt kwadratu (czy inny dowolny) i pieczemy z obu stron na złoto.

Tagi:

mak winogrona