Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 290
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli szukacie pomysłu na smaczne oraz zdrowe śniadanie, które doda Wam także energii to te placuszki będą świetną propozycją. Placuszki smakują naprawdę rewelacyjnie, są delikatne i świetnie skomponowane smakowo.

Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną

Składniki:

Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną

6-7 sztuk:

  • 1,5 banana (około 170g)
  • 3 łyżki mleka roślinnego (u mnie kokosowe)
  • 2 łyżki mąki pszennej (płaskie)
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka guarany

Ponadto:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną

Masa:

Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną
W masie mogą pozostać kawałeczki banana.

Składniki na placuszki przełożyć do miski, a następnie całość zblendować.

Smażenie:

Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną
Placuszki są delikatne, więc należy uważać przy przewracaniu.

Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju - wykładać niewielkie porcje masy.
(1 łyżka stołowa = 1 placuszek.)
Placki smażyć z obu stron do zarumienienia się.
Należy ostrożnie przewracać je na drugą stronę, ponieważ są delikatne.